schładzacze do piekarni

Stabilizatory temperatury

Stabilizator temperatury jest specjalistycznym urządzeniem, chłodząco/grzejącym, służącym do podtrzymania zadanej temperatury cieczy i cyrkulowania jej w obiegach zamkniętych, w celu chłodzenia lub grzania części maszyn. Przystosowany jest do pracy ciągłej (FLOW), realizowanej w cyklu automatycznym (AUT) wg parametrów zadanych na sterowniku.

Stabilizatory temperatury wyposażone są w termoizolowany zbiornik buforowy, w którym następuje wymieszanie cieczy powracającej z odbiornika i cieczy chłodzonej/grzanej w stabilizatorze. Temperatura wód zmieszanych – jako średnia – wyświetlana jest na sterowniku.

Programowanie urządzenia i sterowanie obiema funkcjami odbywa się przy użyciu sterownika cyfrowego.

Cyrkulacja między odbiornikiem i stabilizatorem temperatury wymuszana jest pompą wirową (samozasysającą).

Stabilizatory są urządzeniami kompaktowymi, przystosowanymi do pracy wewnątrz i na zewnątrz obiektu.

Mogą cyrkulować wodę sieciową, zdemineralizowaną i mieszanki glikolowe do 35%.

Jako stabilizator temperatury możemy zaoferować każdy z dostępnych w naszej ofercie schładzaczy serii Piccolo, B 2000, B 300 oraz B Max.

stabilizatory1

Każdy z w/w modeli występuje także w wersji M

Nasi specjaliści pomogą dobrać odpowiedni stabilizator temperatury dla Państwa urządzenia.

Czekamy na Państwa zapytania: biuro@bolid.pl lub telefonicznie: (48) 331-12-83

Zapytania handlowe:
Adrian Mazur, tel. 602 341-532

 

Wykonanie: GrafMEDIA